Ultramarinblå mørk oliefarve i 60ml tube

DKK100,00

Ultramarinblå mørk kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

8 på lager

Beskrivelse

Ultramarinblå mørk kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Ultramarinblå PB29 (Na2SO4), er en dybblå og varm blå. Ultramarin kommer af det latinske og gammelvenetianske ultramarinus, som betyder oversøisk. Det kom fragtet per båd til Venedig i det 14. århundrede, men har indgået i kinesisk kunst 500 år tidligere. Det kom oprindeligt fra miner i Afghanistan i form af bjergkrystallet Lapis Luzili. Det malede man til et fint pulver og iblandede bindemiddel som æg og senere olie så det kunne bruges i kunstfremstilling. Det var op igennem rennæsansen det absolut dyreste pigment til at fremstille maling fra. Så dyrt at det var tre gange dyrere end guld på et tidspunkt. Derfor blev det ofte kun brugt til at male draperinger på tøjet af jomfru Maria i tynd lasur over den billigere blå farve Azurit.

I 1826 var kemikerne blevet så dygtige, at det særlige ved ultramarine kunne fremstilles syntetisk og en del billigere.  Selv det var lidt tid undervejs. I  1814 så Jean-Joseph-François Tassaert ved et tilfælde dannelsen af blåt sod identisk til ultramarine i en kalkovn ved St Gobain. Efterfølgende forsøgte man at replikere fænomenet ved en række forsøg. Det var kemikerne Jean Baptiste Guimet og Christian Gmelin som opfandt det syntetiske pigment som vi i dag alle bruger når vi maler med ultramarin.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt et produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

transparent
Gennemsigtig | Transparent

non-toxic
Ultramarinblå mørk er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Ultramarine Blue Dark | Ultramarinblå mørk | Bleu d’outremer foncé | Blu oltremare scuro| Ultramarinblau dunkel.

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Ultramarinblå mørk oliefarve i 60ml tube”