Paynesgrå oliefarve i 60ml tube

DKK100,00

Paynesgrå kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

8 på lager

Beskrivelse

paynes grey

Paynesgrå kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Paynesgrå er en varm mørk blågrå som er lavet af en blanding af pigmenter. Vores er fremstillet af to (PB17 + PB27). Det er den eneste af vores oliefarver i sortimentet, som er fremstillet af mere end et pigment. Men der er mange opskrifter. Nogle producenter fremstiller det som et mix af ultramarine og brændt Umbra. Andre knækker kul/carbon sort med en smule lysokker og parisblå og atter andre tager elfenbenssort, ultramarine and jernoxid gul. Der er også beretninger om farvefabrikker som har taget indholdet af deres ventilationsfiltre. Det var nemlig et gråt mix af samtlige pigmenter i deres produktion, og profitten fra salget af den maling gik til godgørende formål.

Fordelene ved Paynesgrå er at det er fantastisk til at lasere skygger. Det er også en farve værd at overveje i blandinger. Der er kunstnere som mener at mørkere toner er nemmere at styre med Paynesgrå end med sort.

Farven er ellers opkaldt efter den engelske akvarelkunstner og grafiker William Payne f.1760 – d. 1830, han brugte den en del til at skabe særlige atmosfæriske effekter i sine værker, og det er vel ikke for ingenting, at det er blevet kaldt farven på britiske regnvejrsdage.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

halvt dækkende
Halvt dækkende | Semitransparent

non-toxic
Paynesgrå er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Payne’s Gray | Payne’s grå | Gris de Payne | Grigio di Payne | Payne’s grau

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Paynesgrå oliefarve i 60ml tube”