Pariserblå oliefarve i 60ml tube

DKK85,00

Pariserblå kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

8 på lager

Beskrivelse

parisian blue

Pariserblå kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Pariserblå PB27 (Fe7(CN)18 (eller også (Fe4[Fe(CN)6]3) · xH2O) ) er en meget kraftig lettere koldblå farve. Den er speciel bl.a. fordi dets pigment var det første syntetiske kemisk stabile og relativt lysægte pigment i massefremstilling. Det blev en yndet farve at bruge i blækken i Japanske træsnit tryk i Edo perioden (Cf Hokusai et al). Pariserblå er sjovt nok blevet opfundet mere end en gang, idet den blå farve blandt andet blev anvendt i Ægypten under faraoners tid og fremstillet med det vi i dag kalder Cyanid.

Den syntetiske nyopfindelse går i dag også under navnene Berlinblå, Preusserblå. Det sidste er måske mere betegnende, for Johann Jacob Diesbach var den først til at fremstille farven i den preussiske (nu tyske) hovedstad Berlin i 1706. Pigmentet menes at være blevet til ved at Diesbach brugte potaske plettet med blod til at skabe noget rødt cochenille farvestof. Det originale farvestof krævede kaliumchlorid, jernsulfat og tørret cochenille. Mod forventning reagerede blodet, kaliumchlorid og jernsulfat og skabte en forbindelse kendt som jernferrocyanid. Så i modsætning til at skabe et rødt pigment, gav det en tydelig blå nuance. Da denne kunst blev forfinet blev resultatet kaldt Preußisch Blau og Berlinisch Blau af Berlinske pigmenthandlere. Større industriel fremstilling kom dog først da kunstscenen i Paris opdagede maling fremstillet med pigmentet. Heraf det danske navn Pariserblå.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spike oil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Dækkende | Opag

non-toxic
Pariserblå er ikke toksisk/giftig, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke allergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Paris Blue | Pariserblå | Bleu de Paris | Azzurro di Parigi | Pariserblau

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Pariserblå oliefarve i 60ml tube”