Malemiddel til oliemaling med kunstharpiks i 250ml flaske

DKK130,00

Malemidlet består af syntetisk harpiks, linolie og lugtfrit opløsningsmiddel. Oplev, bedre kontrol over konsistensen af malingen, større klarhed, hurtig og ensartet tørring, større elasticitet og bedre bevaring af kunstværket.

400 på lager

Beskrivelse

Læs vores Pdf Dataark (Engelsk)

 Malemidlet består af syntetisk harpiks, linolie og lugtfrit opløsningsmiddel.Et malemiddel eller et medium indeholder normalt to eller flere komponenter, i dette tilfælde lugtfrit opløsningsmiddel hvis formål det er at fortynde bindemidlet (linolien) og harpiksen så det er lettere at arbejde med.

Fordelene ved dette malemiddel er at de forskellige komponenter tørrer på hver sin måde. Linolien tørrer ved det man kalder polymerisering (iltoptag) som får det malede lag til at udvide sig. Denne volumenudvidelse modsvares af opløsningsmidlets fordampning hvori harpiksen er opløst. Nedsat risiko for krakkelering!

Fordelene ved dette er: større klarhed, hurtig og ensartet tørring, større elasticitet og bedre bevaring af kunstværket. De antikke billeder malet med en blanding af olie og harpiks taler deres eget sprog.

OBS!: Ved maling med rene oliefarver (uden tilsætning af malemiddel) er det vigtigt ikke at overmale områder førend den underliggende oliemaling er tør. Hvis man maler i en klæbrig oliefarve kan resultatet være krakkelering og senere formørkning af farverne. Dette undgår man ved brug af dette malemiddel.

Med harpiksoliemaling (maling med harpiksmalemiddel) kan man sågar i værste fald male i halvtør undermaling uden at risikere krakkelering. Harpiksoliefarver tørrer hurtigere og jævnere end rene oliefarver, er mere laserende, har hapiksoliens dybdevirkning og tørrer på fed grund med en vis glans.

Renæssancens og specielt barokkens malere anvendte for det meste harpiksoliefarver.

Fordelen ved harpiksoliefarverne er at en stor del af bindemidlet udgøres af harpiks, som sammenlignet med olie gulner mindre eller slet ikke. Som harpiks har det altid været almindeligt at benytte Dammar og Mastiks, men vores malemiddel er fremstillet med kulbrinteharpiks som ikke gulner overhovedet. I blanding med linolie øger kulbrinteharpiksen glansen og hårdheden. Den forbedrer de mekaniske egenskaber (elasticitet), klæbeevnen og evnen til at danne overfladefilm udover at give UV-bestandighed.

Dette harpiksmalemiddel kan også benyttes som mellemfernis eller retoucherfernis som det også kaldes. Rubens benyttede mellemfernis mellem de forskellige lag og malede aldrig på matte eller “indslagne” dele i maleriet (se slutfernis) uden først at give dem mellemfernis. Malemidlet kan dog ikke bruges som slutfernis!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Malemiddel til oliemaling med kunstharpiks i 250ml flaske”