Magenta oliefarve i 60ml tube

DKK179,00

Magenta kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

6 på lager

Beskrivelse

magenta colour strip

Magenta kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Magenta farve, PR122 (C20H12N2O2 ) er dyb og mest rødlig lilla. Der er mange fordele ved at bruge denne transparente og alligevel stærke farve. Som alle andre Quinacridoner er det et ekstremt lysægte organisk pigment. Med hensyn til komplementære farvepar fungerer Quinacridone Magenta især godt med gulgrønne farver.

Farven en værdifuld erstatning for den mindre lysægte Alizarin Crimson.

Bemærk at hvis du læser lidt kunsthistorie, og nogen i datiden kalder noget Fuchsia, handler det faktisk også om vores farve. Det vender vi snart tilbage til.

Magenta tog sit navn fra et anilinfarvestof udviklet og patenteret i 1859 af den franske kemiker François-Emmanuel Verguin. Han kaldte det oprindeligt Fuchsine efter Fuchsia. Men der gik hurtigt  geo-politik i det kommercielle navn. For Verguin omdøbte farven for at fejre den italiensk-franske sejr ved slaget ved Magenta. Det blev udkæmpet mellem franskmændene og østrigerne den 4. juni 1859, nær den italienske by Magenta i Lombardiet. En næsten identisk farve, kaldet Rosein, blev skabt i 1860 af to britiske kemikere, Chambers Nicolson og George Maule.

Fuchsia som farve tog sit navn fra en blomstrende busk med cirka den kulør, som så  igen var opkaldt efter den tyske botaniker Leonhart Fuchs, blot med botanikkens hang til latinske endelser.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

transparent
Gennemsigtig | Transparent

non-toxic
Magenta er ikke toksisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Magenta

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Magenta oliefarve i 60ml tube”