Lysokker oliefarve i 60ml tube

DKK85,00

Lysokker kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

 

7 på lager

Beskrivelse

lysokker

Lysokker kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Lysokker hører til kunstnerens værdifuldeste farver og med den som basis kan man lave de mest udsøgte kombinationer. Lysokker har dog en egenskab vi her nævner. Hvis den blandes med hvidt giver den en lys gul klang som gradvist reduceres jo mere man rør med penslen. Dette fænomen kaldes at “trætte” farven. Derfor er det vigtigt med denne farve hurtigt at finde den rette farvetone.

Lysokker farve indeholder pigmentet (PY42) FeOOH som også kaldes hydreret gul jernoxid. Stoffet findes både som naturligt organisk pigment og som syntetisk uorganisk. Vores er det syntetiske som også er renere.

Der er store forekomster af naturlig okker i verden. Naturlig okker findes i mange afskygninger fra gul til orange, til både rød og brun. Hvor mørkt eller hvor lyst det er,  afhænger oftest af hæmatit (rust) indholdet, og ud over det, manipuleres farven ved brænding. Okker har været anvendt i maling og kunstfremstilling længe. Det er er blevet brugt i forskellige kulturer og civilisationer på flere kontinenter, som ikke nødvendigvis har påvirket hinanden for mange tusinde år siden. Da okker ofte var lige ved hånden og var perfekt til kunst, antages det også at være det ældste pigment anvendt af mennesker. Med 100% sikkerhed er det blevet brugt af mennesker for 300.000 år siden.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spike oil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Halvækkende | Semitransparent

non-toxic
Lysokker er ikke toksisk/giftig, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Yellow Ochre | Lysokker | Ocre jaune | Ocre gialla | Lichter Ocker

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lysokker oliefarve i 60ml tube”