Kromiltegrøn oliefarve i 60ml tube

DKK149,00

Kromiltegrøn kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

10 på lager

Beskrivelse

kromiltegrøn

Kromiltegrøn kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Som maler kan du bruge farven i mange sammenhænge, ikke mindst landskabsmaleri, hvor dens naturlige karakter og høje dækkeevne gør den uovertruffen. Mange kendte malere har brugt kromiltegrøn her i blandt: Monet, Renoir, Seurat, Van Gogh og Cézanne. Navnet “krom” har givet denne farve et dårligt ry blandt mange kunstnere, idet det leder tanken hen på kromgul og de af denne uholdbare farves fremstillede grønne farver. Helt urimeligt har farven aldrig fået helt den popularitet den fortjener, men den kræver opmærksomhed ikke mindst pga. af dens holdbarhed, men specielt for sine mange koloristiske fortjenester. Selvom dens farveklang og klarhed er lidt dæmpet giver den i visse sammenhænge en umådelig god virkning.

Kromiltegrøn er en farve som indeholder pigmentet PG17 (Cr2O3). Det er et syntetisk uorganisk pigment som i praktisk lægmands sprog kunne kaldes for olivengrøn. Stoffet forekommer ellers naturligt som et krystal, men yderst sjældent. Louis-Nicolas Vauquelin fandt på pigmentet i 1798. Men det var først i 1838 at Pannetier & Binet i Paris begyndte at fremstille pigmentet. I følge Encyclopedia Britannica er det betegnet det – af de grønne pigmenter – som er allermest stabil kemisk set. Det forklarer også hvorfor det bruges i industriel skala til alt muligt andet som ikke har med kunstnerfarver at gøre. F.eks. glasfremstillingen af grønne vinflasker, plastikprodukter, tegl, brændt keramik, maling af militærmateriel, samt tryksværte til pengesedler.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Dækkende | Opag

non-toxic
Kromiltegrøn er ikke toksisk/giftig, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Chromium Oxide Green | Kromiltegrøn | Vert de chrome | Verde ossido | Chromoxidgrün

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kromiltegrøn oliefarve i 60ml tube”