Koboltblå mørk oliefarve i 60ml tube

DKK335,00

Koboltblå mørk kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

10 på lager

Beskrivelse

kobolt blå

Koboltblå mørk kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Koboltblå mørk (PB36) CoAl2O4 Kobolt er aluminium dioxid brændt ved 1200°C. Pigmentet brugt i denne farve er utrolig stabilt og farveægte. Fra før opståelsen af nationen Kina (Qing-dynastiet) har lokalbefolkningen brugt kobolt i fajance og senere hen i porcelæn. Dette skyldes at farven er særdeles holdbar ved opvarmning, hvilket gør den speciel værdifuld til keramik. I 1777  fik farven sit nuværende navn (Cobalt Blue) af en producent i Storbritannien. I Frankrig var man også i gang med at fremstille det i større omfang. Louis Jacques Thénard eksperimenterede med den syntetiske fremstilling af pigmentet 1802, og en produktion blev sat i værk i 1807.

Impressionister og post impressionister var vilde med koboltblå. Det ved vi fra deres korrespondance — ikke mindst postimpressionisterne Van Gogh og Paul Gauguin. Farven er også god i mange sammenhænge, da den har nogle helt særlige egenskaber fra næsten at dække i koncentreret form, og ellers være halvdækkende eller lidt gennemsigtig. Det er sidenhen blevet en meget populær farve til lasur. Selvom ultramarinblå også er transparent, så er koboltblå nemmere at håndtere under lasering.  Den amerikanske illustrator og maler Maxfield Parrish er f.eks. kendt for sin meget vibrante blå. Det var et fænomen som folk i uvidenhed navngav ‘Parrish blue’, og troede var en slags ‘fabrikshemmelighed’. Men kunstneren selv kaldte det han brugte for koboltblå. For det var præcis det, han tålmodigt brugte i mange halvgennemsigtige lag.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

halvt dækkende
Halvdækkende | Semitransparent

non-toxic
Koboltblå mørk er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Cobalt Blue Dark | Koboltblå mørk | Bleu de cobalt foncé | Blu di cobalto scuro | Kobaltblau dunkel

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Koboltblå mørk oliefarve i 60ml tube”