Kadmiumrød lys oliefarve i 60ml tube

DKK239,00

Kadmiumrød lys kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

5 på lager

Beskrivelse

kadmiumrød lys

Kadmiumrød lys kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Kadmiumrød lys anvender pigmentet PR108 Cd(S,Se). Det er det syntestiske Kadmium zinksulfoselenid med op til 30% selenid. Siden 1840 har det været et af de mest populære røde farver blandt kunstnere. Matisse var glad for at male store flader med farven.

Den lyse kadmiumrød som er mere lysstærk og holdbar end cinnoberrød, blev først fremstillet i 1920´erne og efter den blev markedsført gik der ikke lang tid før cinnoberrød gik på retur. Farven har ikke blot vist sig at være en god erstatning men har også vist koloristiske egenskaber der overgår cinnoberrøds.

I samme periode (1920´erne) blev den også foretrukket af de fleste kunstnere i stedet for Cinnoberrød (vermilion), som havde den kedelige tendens at indholde kviksølv og udgjorde en større sundhedsrisiko. Hos portrætmalere har farven også indtaget sin plads på paletten i stedet for rødokker. Den går fra at være halvdækkende til dækkende. Vores version er dækkende.  I accelererede test ved man, at farven er meget lysægte selv ved høj UV påvirkning, fugt og temperatursvingninger.

Hærdningstiden af malingen er forholdsvis lang i forhold til f.eks. jordfarver, men omvendt en brøkdel af hærdningstiden af cinnober. Nu vi er ved emnet, bruger vi ikke siccativ (hurtigtørrer) for at harmonisere hærdningstiden på tværs af vores sortiment af kunstnerfarver. Det kompromiterer kvaliteten af den rene enkle maling, og forårsager bevaringsproblemer i malerier på sig (krakkelering f.eks.). En professionel øvet kunstner, som ved hvad hun/han gør, kan dog med fordel selv blande en anelse siccativ i malingen.

Kadmiumfarver er en gruppe af farver der primært ligger i spektrummet fra gult til orange til rød. Pigmenterne i de farver har alle en uovertruffen god lysægthed og er brugt flittigt af mange kunstnere verden over.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Dækkende | Opag

toxicality
Kadmiumrød lys er toksisk/giftigt, og må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Alle kadmiumfarver er giftige men kun farlige ved indånding af pigmentet i pulverform. Opløst i linolie, som tubefarver, er de harmløse medmindre man ligefrem putter det i munden.

Denne farve er kendt internationalt som: Cadmium Red Light | Kadmiumrød lys | Rouge de cadmium claire | Rosso di cadmio chiaro | Kadmiumrot hell

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kadmiumrød lys oliefarve i 60ml tube”