Kadmiumgul lys oliefarve i 60ml tube

DKK239,00

Kadmiumgul lys kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

6 på lager

Beskrivelse

kadmiumgul lys

Kadmiumgul lys kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Kadmiumgul lys er fremstillet med pigmentet (PY37) (CdS) Kadmiumsulfid. Det er et farvepigment som blev opfundet af den tyske kemiker Friedrich Stromeyer i 1817, og kom i produktion i 1840. Kunstnerfarven blev ret hurtigt populær, og stort set alle begyndte at bruge den. Tænk her på f.eks. Monet, van Gogh, Edward Munch, Picasso og Mondrian.

Kadmiumgul erstattede kromgul for mange kunstnere, blandt andet fordi det var mere dækkende. Kromgul (Chrome Yellow) fik ellers en god start som lidt af et mirakel, da det blev opfundet i 1790, og blev produceret fra og med 1816. Krom indgår PbCrO4 (Blykromat), men ‘krom’ i navngivningen refererede ikke så meget til stoffet krom, som det refererede til det græske ord chroma for farve. Mere frit oversat menes her farverig eller høj farve intensitet; og heri i det mirakuløse. Kromgul indeholdt bly, men farven var ikke lige så stabil som kadmium senere viste sig at være. Kromgul falmede ellers ikke, men i modsætning til Kadmiumgul, led det af såkaldt farveskifte gennem oxidering. Det blev mørkere og rødere. Som kunstner vil man naturligvis gerne undgå at ens værker skifter for meget karakter med tiden. Sidenhen har man kunne producere stabile kromgule og uden bly, men det er og bliver ikke så populært som de kadmiumgule.

Kadmiumgul lys er en intensiv farve i alle sine nuancer. Med samtlige blå farver giver den værdifulde grønne klange. Den er oliemaleriets bedste gule farve, og lader sig blande med med stort set alle farver, lige med undtagelse af det historiske pigment dækgrønt (Schweinfurter grøn), som ikke hører til vores sortiment.

Farven hører til de farver der bør beskyttes af slutfernis. Se vores forskellige laktyper til dette formål.

Kadmiumfarver er en gruppe af farver der primært ligger i spektrummet fra gult til orange til rød. Pigmenterne i de farver har alle en uovertruffen god lysægthed og er brugt flittigt af mange kunstnere verden over.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Dækkende | Opag

toxicality
Kadmiumgul lys er toksisk/giftig, og må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Cadmium Yellow Light | Kadmiumgul lys | Jaune de cadmium claire | Giallo de cadmio chiaro | Kadmiumgelb hell

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kadmiumgul lys oliefarve i 60ml tube”