Elfenbensort oliefarve i 60ml tube

DKK85,00

Elfenbensort kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

8 på lager

Beskrivelse

ivory black

Elfenbensort kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Elfenbensort, PBk9 er et organisk pigment. Det var oprindeligt opnået ved carbon/kulaflejring og sod på afbrændt elfenben. Omkring 20% blev ren kul, resten blev mørke og farveægte fosfater med kul ioner. Men heldigvis for elefanter, blev deres stødtænder ret hurtigt for dyre at indkøbe. Farven blev derefter fremstillet af sod fra brændte skeletter fra andre dyr, som enten var selvdøde eller var affald fra slagterier. Det er sådan det stadig foregår, og resultatet er anderledes, end ved blot at bruge kulstøv hentet fra en mine. For at undgå Creutzfeldt–Jakob sygdom bruger man dog ikke længere kranier og rygsøjler fra dyr. Men ellers har stort set intet ændret sig. Det handler i al sin enkelthed stadig om, at tilføre et minimum af oxygen i brændingen så det ryger og soder mest muligt.

Elfenbensort er den almindeligste og mest holdbare af alle sorte oliefarver. Andre sorte farver er fine, men har det med at bøje hen i det kolde blå, hvilket hurtigt kan ses ved at iblande titaniumhvid. Fordelen ved elfenbensort er at den er mere neutral. Den er også lidt på den varme side, uden at være brunlig som (lamp black). Derfor er det en sort vi ønsker i vores sortiment. Pigmentet er meget stabilt kemisk set og lysægte. Det er dog mindre dækkende end f.eks. Mars sort af jernoxid, men modsat mars sort, er elfenbenssort langt bedre egnet til oliemaling, og mars er uovertruffen i akrylmaling. Elfenbenssort har været den foretrukne sorte for Rembrandt, Velázquez og Manet og er fortsat et af de vigtige farver på paletten hos professionelle kunstnere.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spike oil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Halvdækkende | Semitransparent

non-toxic
Elfenbensort er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Ivory Black| Elfenbensort | Noir d’Ivoire| Nero avorio | Elfenbeinschwarz

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Elfenbensort oliefarve i 60ml tube”