Cølinblå oliefarve i 60ml tube

DKK335,00

Cølinblå kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

9 på lager

Beskrivelse

Cølinblå kunstnerfarve

Cølinblå kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Cølinblå er en frisk og kølig lysblå farve yndet af mange kunstnere. Det er det eneste koboltblå pigment uden en violet tone. Farven forandrer (modsat koboltblå) ikke tone i kunstigt lys. Det lysægte (ikke falmende) syntetiske pigment PB36 (Co2SnO4) blev opfundet  af den Schweiziske kemiker Albrecht Höpfner i 1789 og blev efterfølgende produceret i Tyskland under navnet Cölinblau. I 1860 begyndte George Rowney (i dag Daler Rowney) at markedføre samme farve som Cerulian Blue. Det er trukket fra det latinske caeruleus som er noget der har med himlen at gøre, og du kan helt sikkert også lade farven indgå i ‘himmelblåt’.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Dækkende | Opag

non-toxic
Cølinblå er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Cerulean Blue | Cølinblå| Bleu céleste | Blu ceruleo| Cölinblau

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Cølinblå oliefarve i 60ml tube”