Caput mortuum oliefarve i 60ml tube

DKK100,00

Caput mortuum kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

9 på lager

Beskrivelse

caput mortuum

Caput mortuum kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Caput mortuum (PR102) er i dag et syntetisk mix af disse stoffer Fe2O3, MgO, Al2O3, TiO2, MgSO4, SiO2. Navnet er latin og betyder ‘dødt hoved’. Fordi det er et blandingspigment er der heller ikke en standardiseret opskrift på farven. Det kan være alt fra brunligt til violet. Den meget violette kaldes kardinal lilla. Vores version er mere som det historiske mumiebrun og en smule violet.

Etymologien på navnet er lige så usikker en størrelse som opskriften og blandingsforholdet. Men det hævdes at det naturlige pigment oprindeligt stammer fra alkymiens forsøg på at fremstille guld før man vidste guld var et 100% rent grundstof. Resultatet af disse eksperimenter blev ofte værdiløst (dødt) rust og stinkende svovl som ligeledes lugtede dødt (som rådne æg).

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Dækkende | Opag

non-toxic
Caput mortuum er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Caput Mortuum

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Caput mortuum oliefarve i 60ml tube”