Brændt sienna oliefarve i 60ml tube

DKK85,00

Brændt sienna kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

7 på lager

Beskrivelse

sienna

Brændt sienna kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Brændt sienna er i dag mest fremstillet med et syntetisk pigment som PBr7 (det vi bruger) eller PY43. Begge er et kemisk match af det naturlige jordfarve pigment (PR102). Den naturlige eller organiske variant har traditionelt været fremstillet af den røde jord ved Siena i Italien. Den brændte form bliver mørkere og mere rødlig brun og skiller en del urenheder fra under opvarmningen.

Der er ikke så meget tilbage af den type jern-, okker-, mangan- og silicaholdige lerjord i Siena. Den var opbrugt i 1940erne, så det naturlige pigment kommer i stigende grad fra Sicilien og Sardinien. I dag kan man som sagt opnå nøjagtig det samme resultat på anden vis.  Man kan få den ønskede farve uden at få jord under neglene. Det sker på en fabrik blot ved hjælp af jernoxid, oxidering, syrebad og varme.

Terra di Siena (jord fra Siena) har en særlig historie. Jorden har sammen med dyrefedt været malet med i hulemalerier for cirka 44.000 år siden. Det viser med tydelighed at dette pigment fuldt af rustkrystaller er både stabilt og holder til tidens tand. Jorden blev også brugt i freskoer af Romerne uden at have sit nuværende navn, for bystaten Siena eksisterede endnu ikke selvom Sena Iulia var det romerske navn for selve provinsen i Tuscana. I renæssancen var bystaten Siena opstået, og her blev pigmentet fortsat brugt til maling. Men igen blev det ikke kaldt noget med Sie(n)na. Giorgio Vasari, den første egentlige kunsthistoriker fra perioden, kaldte det konsekvent ‘terra rossa’ (rød jord). Rød jord blev på den tid brugt dagligt af malere som Caravaggio, og blev eksporteret til andre dele af Europa. Rembrandt brugte det f.eks. flittigt. Brændt Sienna (Burnt Sienna) blev først introduceret som navnet på et produkt af en britisk farveproducent i 1853, og det blev internationalt associeret med den specifikke farve. I dag bruger mange af verdens figurative kunstnere og portrætmalere brændt Sienna i deres farvepalet.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spikeoil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

Halvdækkende | Semitransparent

non-toxic
Brændt sienna er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Burnt Sienna | Brændt Sienna | Terre de Sienne brûlée | Terra di Siena bruciata | Gebrannte Siena

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Brændt sienna oliefarve i 60ml tube”