Brændt okker oliefarve i 60ml tube

DKK85,00

Brændt okker kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

8 på lager

Beskrivelse

burnt ochre

Brændt okker kunstnerfarve med højt pigment indhold, ren linolie og uden opløsningsmidler. Konsistensen er som smør ved stuetemperatur, og malingen kan for mange kunstnere bruges direkte fra tuben uden tilsætning af malemiddel.

Brændt okker er en lysægte farve, der kan bruges i enhver teknik. Den tørrer (hærder) bedre en rå okker og dækker bedre. Brændt Okker (PR101) Fe2O3 er et stabilt lerjords pigment bestående mest af jernoxid (rust). Brænding af okker harmoniserer pigmentet, får det til at skifte farve nuance, og brænder urenheder væk.

Der er store forekomster af naturlig okker i verden. Okker og hermed også brændt okker fra gul til orange, til både rød og brun, har været brugt i maling og kunstfremstilling længe. Det er er blevet brugt i forskellige kulturer og civilisationer på flere kontinenter, som ikke nødvendigvis har påvirket hinanden for mange tusinde år siden.

Da okker ofte var lige ved hånden og var perfekt til kunst, antages det også at være det ældste pigment anvendt af mennesker. Med 100% sikkerhed er det blevet brugt af mennesker for 300.000 år siden.

Denne oliefarve kan og må blandes med oliefarver fra andre producenter. Det samme gælder malemiddel. Da dette er et så kemisk rent og enkelt produkt uden mystiske fyldstoffer, må det også blandes med dit eget foretrukne malemiddel om det så er dammar og linolie, standolie, sortolie med litharge, Liquin™, Olieogel™ Maroger, lavendel spike oil osv. For god kontrol over konsistens og detaljearbejde, anbefaler vi vores eget malemiddel. Hvis du bruger opløsningsmidler til at rense pensler udendørs eller i et ventileret rum, kan  Gamsol™, terpentin, Terpenoid™ Sprit og ethanol, etc anvendes. Hvis du derimod ikke bryder dig om opløsningsmidler, kan du bruge speciel rensesæbe eller flydende brun sæbe til samme formål.

lysægthed
Grad af lysægthed

opag
Halvækkende | Semitransparent

non-toxic
Brændt okker er ikke toxisk/giftigt, men må ikke spises eller på anden måde indtages. Produktet er ikke alergi-testet, men hvis du kun bruger det til sit tiltænkte formål – at male med pensel og paletkniv – er der umiddelbart ingen sundhedsfare.

Denne farve er kendt internationalt som: Burnt Ochre | Brændt okker | Ocre brûlé | Ocra bruciata | Ocker verbrannt

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Brændt okker oliefarve i 60ml tube”